ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu Sohbet


Geri git   ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu > Haber Dünyası > Spor Haberleri > Dünyadan Spor Haberleri
 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2022, 07:22   #1
K.ATATÜRK
 
AsLaNbEy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 07 Temmuz 2022
Üye No: 1
Şehir: Mersin [ 33 ]
Cinsiyet: Bay
WebSite: www.forumdiyari.net
IRC: irc.forumdiyari.net
İlgi Alanım: vBulletin
Mesaj Sayısı: 6.347
Aldığı Beğeni: 230
Beğendikleri: 160
@AsLaNbEy
Standart Şampiyonlar Ligi'nin özeti...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta maçları oynandı, yine heyecan fırtınası yaşandı. Inter'in, Viktoria Plzen'i 2-0'la geçtiği maçta İtalyan devinin forveti Edin Dzeko tarihe geçti. Gecenin kapışmasında Barcelona'yı 2-0 yıkan Bayern Münih ise rekor kırdı. Robert Lewandowski de eski takımına rakip oldu. İşte Şampiyonlar Ligi'nde gecenin röntgeni...

Finalinin İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta maçlarının açılışı dün akşam yapıldı. Avrupa'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonunda neler yaşandı, hadi bir tura çıkalım...

INTER, ÇEKYA'DA KAZANDI

Kupa 1'de salı gecesi 19.45 seansıyla başladı. 'Ölüm Grubu' olarak adlandıran, Barcelona, Bayern Münih, Inter ve Viktoria Plzen'in olduğu C Grubu'nda Plzen sahasında Inter'i ağırladı. İtalyanlar 36 yaşındaki Edin Dzeko'nun yıldızlaştığı maçta Çek ekibini 2-0 devirdi. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Hakan Çalhanoğlu, 72'nci dakikada Mkhitaryan'ın yerine oyuna dahil oldu.

DZEKO TARİHE GEÇTİ!

Dzeko 1 gol, 1 asistle Çizme devine 3 puanı getirdi. Boşnak yıldız aynı zamanda 36 yaş 180 günle eski Galatasaray'lı süperstar Didier Drogba’nın (36 yaş 259 gün) ardından bir Şampiyonlar Ligi maçında gol ve asist yapan en yaşlı oyuncu oldu.

SPORTİNG'DEN 3 DAKİKADA 2 GOL

19.45 seansının ikinci kapışmasında Sporting, Tottenham'ı konuk etti. 89 dakikasından gol çıkmayan mücadelenin 90. dakikasında Paulinho ve 90+3'te Arthur Gomes sahneye çıkarak Portekiz ekibine, İngilizler karşısında hem 2-0'lık zaferi hem de 3 puanı getirdi. Bu sonuçla Sporting 2'de 2 yaptı ve 6 puanla zirveyi kaptı.

LİVERPOOL'UN İMDANINA MATİP YETİŞTİ

Sezona istediği gibi başlayamayan İngiliz ekibi, Ajax karşısında ritmini buldu. Devler Ligi'ne 4-1'lik ağır bir Napoli yenilgisiyle giriş yapan Jürgen Klopp'un öğrencileri, Hollanda devini yenmeyi başardı. 17'de Mısırlı süperstar Mohamed Salah attı, 27'de Mohammed Kudüs cevap verdi, 89'da imdada Joel Matip yetişti ve Liverpool 2-1 kazandı, 3 puanla tanıştı.

BAYERN, BARÇA'YI YIKTI, REKORU KIRDI, ZİRVEYİ KAPTI!

Gecenin en önemli maçında Bayern Münih, Barcelona'yı konuk etti. Dev maçta kazanan Alman ekibi oldu. İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmanın ikinci devresinde Bavyera temsilcisinde 4 dakika yetti. 50'de Lucas Hernandez, 54'te de Leroy Sane ağları sarstı ve Münih'e 2-0'lık galibiyeti getirdi. Bayern 6 puanla zirveyi ele geçirdi, Barça 3 puanda kaldı. Öte yandan Bayern, Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı son 30 maçı kaybetmeyenrek Real Madrid'e ait olan rekoru da ele geçirdi.

LEWANDOWSKİ, ALLİANZ ARENA'DA BU KEZ RAKİP

2010'dan bu yana Borussia Dortmund ve Bayern Münih formalarıyla olmak üzere tam 12 yıldır Almanya topraklarında futbol oynayan Robert Lewandowski sezon başında 45 milyon Euro bedelle Barcelona'ya transfer olmuştu. Polonyalı süperstar 8 yıl ev sahibi olarak çıktığı Allianz Arena çimlerine bu kez rakip olarak çıktı. Barça ile 7 maçta 9 gol, 2 asistle yıldızlaşan Lewa, eski takımı karşısında etkisiz kaldı.

GECENİN SÜRPRİZİ CLUB BRÜGGE'DEN!

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, Bayer Leverkusen galibiyetiyle başlayan Club Brügge, Porto deplasmanında coştu. Belçika temsilcisi, güçlü rakibini Ferran Jutgla, Kamal Sowah, Andreas Skov Olsen ve Antonio Nusa'nın golleriyle 4-0 devirdi. Leverkusen'i de 1-0 yenen Brügge, iki maç sonunda gol yemeden rakip filelere 5 gol bıraktı ve 6 puanla B Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu. Öte yandan Portekiz ekibi de tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde art arda 4 maç kaybetti.

LEVERKUSEN'DEN DEV GALİBİYET

B Grubu'ndaki ilk maçında Club Brügge'e 1-0 kaybeden Bayer Leverkusen ikinci hafta kapışmasında Atletico Madrid'i konuk etti. İspanyol devi karşısında iyi bir oyun oynayan Alman ekibi sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Leverkusen'e bu sezon Kupa 1'deki ilk 3 puanı getiren golleri 84'te Robert Andrich ve 87'de Moussa Diaby kaydetti.

FRANKFURT 1 ATTI, 3 ALDI

Geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt deplasmanda Igor Tudor'un çalıştırdığı, milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in formasını giydiği Marsilya'ya konuk oldu. Cengiz'in son 30 dakikasında görev yaptığı karşılaşmayı Alman ekibi Jesper Lindstrom'un tek golüyle 1-0 kazandı, 3 puanı aldı. Bu sonuçla Frankfurt puanını 3 yaptı, Marsilya puansız kaldı ve grubun dibine demir attı.

 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yürek Çıkmazı hangi kitaptan uyarlama? Yürek Çıkmazı kitabının özeti merak konusu old Rom Magazin Haberleri 0 01 Kasım 2022 18:19
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı! İşte kasaya giren para AsLaNbEy Fenerbahçe 0 26 Ağustos 2022 07:21
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turuna yükselen takımlar belli oldu AsLaNbEy Dünyadan Spor Haberleri 0 10 Ağustos 2022 06:16
Ibrahim Akanbi Rasheed amatörden Şampiyonlar Ligi’ne AsLaNbEy Dünyadan Spor Haberleri 0 03 Ağustos 2022 14:03
Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalması için tek engel: Kopenhag AsLaNbEy Trabzonspor 0 03 Ağustos 2022 07:43

Şu Anki Saat: 11:52

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sohbet Bizimmekan Soyle Sohbet Manisa Sohbet

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir