ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu Sohbet


Geri git   ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu > Haber Dünyası > Spor Haberleri > Fenerbahçe
 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2022, 07:17   #1
K.ATATÜRK
 
AsLaNbEy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 07 Temmuz 2022
Üye No: 1
Şehir: Mersin [ 33 ]
Cinsiyet: Bay
WebSite: www.forumdiyari.net
IRC: irc.forumdiyari.net
İlgi Alanım: vBulletin
Mesaj Sayısı: 6.347
Aldığı Beğeni: 230
Beğendikleri: 160
@AsLaNbEy
Standart Fenerbahçe’nin hücumcuları Jorge Jesus ile uçuşa geçti

Fenerbahçe’de Portekizli teknik adam Jorge Jesus’un göreve gelmesinin ardından takımdaki hemen her futbolcunun performansı yükseldi. Ancak özellikle 3 isim, adeta kariyerlerinde zirve yaptı. Enner Valencia, Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci, Jesus’la birlikte tam anlamıyla uçuşa geçti.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda lider durumda olan Fenerbahçe , son maçta Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertliler'de hazırlıklar sürerken yıldızların son dönemdeki formu da dikkat çekiyor. Özellikle Enner Valencia, Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci; teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde kariyerlerinin en özel dönemlerini geçiriyorlar.

Dinamo Kiev için top başı

Fenerbahçe’de İstanbulspor mücadelesinin ardından Jorge Jesus’un takıma verdiği 1 günlük izin bitti. Sarı-Lacivertliler, grubu lider bitirmek için sahaya çıkacağı Dinamo Kiev maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla devam etti. Jesus, öğrencilerine, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından taktik ağırlıklı bir çalışma yaptırdı. Portekizli teknik adam, idman sırasında sık sık futbolcularına uyarılarda bulundu. Fenerbahçe, bugün Samandıra’da son provayı yaptıktan sonra maçın oynanacağı Polonya’ya gidecek.

Sakatlardan kötü haber

Sarı-Lacivertliler’de İsmail Yüksek ve Joshua King, sakatlıklarını atlatmış ve takıma dönmüştü. İki oyuncu da İstanbulspor maçında kadroya girdi, İsmail süre de aldı. Ancak sakatlıkları devam eden Luan Peres, Mert Hakan Yandaş ve Gustavo Henrique’nin son kontrollerinden güzel haber çıkmadı. 3 futbolcunun da Dünya Kupası için lige verilecek araya kadar sahalara dönmelerinin zor olduğu öğrenildi. Luan, Mert Hakan ve Gustavo’nun Dinamo Kiev, Sivas ve Giresun maçlarını kaçıracakları kaydedildi.

Emre Mor’un Milli hayali

Genç yaşta yıldızı parlayan, henüz 19’unda Milli formayı üstüne geçiren Emre Mor, ardından büyük bir düşüş yaşamıştı. Karagümrük’te kendini bulan 25 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe’de ise eski günlerine döneceğinin sinyallerini vermeye başladı. Emre, tarihi geri dönüşün yaşandığı Rennes maçında takımının son golünü atıp, İstanbulspor karşısında ise asist yaptı. Yıldız futbolcu, performansını hızla yükseltirken, gözünü yeniden Ay-Yıldızlı formaya dikti. 25 yaşındaki yıldız, Kuntz’un kendisini İskoçya ve Çekya maçlarının kadrosuna çağırmasını bekliyor.

Lemos, ülkesine dönebilir

Mauricio Lemos’un Fenerbahçe kariyeri bir türlü istediği gibi gitmedi. Jorge Jesus, Uruguaylı stopere bu sezon 5 resmi maçta şans verdi. Ancak Lemos, geniş kadro nedeniyle TFF’ye ve UEFA’ya bildirilen listenin dışında kaldı. Takımla antrenmanlarını sürdüren 26 yaşındaki savunmacıya ülkesinden Penarol talip oldu. Lemos’un Sarı- Lacivertliler ile sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Kötü bir sezon geçiren ve şimdiden kadroyu güçlendirmek için kolları sıvayan Penarol’un, bir dönem Milli formayı da giyen stoperi mutlaka transfer etmek istediği belirtildi.

Jorge Jesus’la uçuşa geçtiler

İsmail Kartal’ın geçen sezonun ikinci yarısındaki performansı büyük beğeni toplamıştı. Yönetim buna rağmen zor bir karara imza attı, Kartal’la yollar ayrıldı, takım Jorge Jesus’a emanet edildi. Kariyeri başarılarla dolu olan Portekizli teknik adam, kısa sürede oyun felsefesini takımına aşıladı. Her geçen hafta birçok futbolcunun performansı yukarıya çıktı. Gelinen noktada Fenerbahçe hem ligde hem de Avrupa Ligi’nde zirvede. Tecrübeli teknik adam, bazı oyunculara ise adeta sihirli değnekle dokundu.



Şimdiden egale ettiler

İrfan Can Kahveci’nin Fenerbahçe kariyeri, golleri, asistleri ya da performansıyla değil yaşadığı sakatlıklarla ön plana çıkmıştı. Ancak 27 yaşındaki oyuncu, Jesus yönetiminde adeta yeniden doğdu. İrfan’ın kariyerinde en golcü olduğu sezonlardaki gol sayısı 6’yı geçmemişti. Milli yıldız, bu sezon henüz 16. resmi maçında 6. gol sevincini yaşadı! Enner Valencia ise geçen sezonun ardından gözden çıkartılmış, yönetim satış listesine koymuştu. Jesus’un gelişiyle her şey değişti, Ekvadorlu yıldız takımda kaldı ve adeta gol makinesine dönüştü. 32 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe’deki ilk iki sezonunda da 13’er kez ağları sarsmıştı. Valencia da daha şimdiden bu gol sayısına ulaştı.



Batshuayi yeniden doğdu

Ve Michy Batshuayi... Standard Liege altyapısından yetişen, kısa sürede Avrupa’nın devleri tarafından takibe alınan Belçikalı forvet önce Marsilya’ya, ardından Chelsea’ye transfer oldu. Ancak İngiliz ekibinde bir türlü kalıcı olamadı, sürekli kiralandı. Tam 4 farklı takıma gönderilen, geçen sezonu Beşiktaş ’ta geçiren Batshuayi için devamlı başka ekiplere gitmek, gelişiminin sekteye uğramasına neden oldu. Bu nedenle Fenerbahçe’nin transferini açıklaması, tartışma yaratmıştı. Ancak Jorge Jesus’un Batshuayi’de neden ısrar ettiği kısa sürede ortaya çıktı. 29 yaşındaki forvet de 11. maçında 8. golüne ulaştı. Adeta yeniden doğan Batshuayi ayrıca tam 5 yıl sonra ilk kez İstanbulspor karşısında hat-trick yaptı.

Dünya Kupası piyangosu

Belçika Milli Takımı’nın teknik patronu Roberto Martinez, önemli forvetlere sahip. Buna rağmen formunun düşük olduğu dönemde bile Michy Batshuayi’den vazgeçmedi. 29 yaşındaki forvete genelde şans verdi. Ancak son yıllarda Belçika’nın 1 numaralı golcüsü Romelu Lukaku oldu. İnter forması giyen yıldız forvet, Dünya Kupası’nda Belçika’nın en önemli kozlarından biri olacaktı. 29 yaşındaki oyuncunun hamstring sakatlığından bir türlü kurtulamaması, planları bozdu. İtalyan medyasına göre Lukaku’nun Dünya Kupası’nda oynama şansı yok. Bu durumda, Dünya Kupası’nın favorileri arasında gösterilen Belçika’nın 1 numaralı forveti Michy Batshuayi olacak.



Mertens de çağırılabilir

Batshuayi’nin Fenerbahçe formasıyla son dönemde formunun zirvesine çıkması, bu nedenle Martinez’i fazlasıyla memnun etmiş durumda. 29 yaşındaki yıldızın yanı sıra Galatasaraylı Dries Mertens ve Lens’te forma giyen Louis Openda da Belçika’nın forvet havuzunda yer alıyor. Roberto Martinez ayrıca, bu yaz 30 milyon Euro’ya Milan’a imza atan ofansif orta saha oyuncusu Charles De Ketelaere’yi de ileri uçta kullanabilir.

 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fenerbahçe’de Jorge Jesus'un zor seçimi AsLaNbEy Fenerbahçe 0 03 Kasım 2022 07:37
Fenerbahçe'de Jorge Jesus, Lincoln’ü derbiye hazırlıyor AsLaNbEy Fenerbahçe 0 28 Eylül 2022 07:25
Fenerbahçe'de Jorge Jesus'u bekleyen zor tercih AsLaNbEy Fenerbahçe 0 14 Eylül 2022 07:33
Jorge Jesus'un Fenerbahçe'si rakip savunmaların kâbusu! AsLaNbEy Fenerbahçe 0 26 Ağustos 2022 07:22
Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un kumarı geri tepti AsLaNbEy Fenerbahçe 0 09 Ağustos 2022 07:31

Şu Anki Saat: 23:02

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sohbet Bizimmekan Soyle Sohbet Manisa Sohbet

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir