![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 06 Aralık 2022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kıymalı Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 300 gram az yağlı dana kıyma 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı su 1 adet domates (küp doğranmış) 1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış) 1 tatlı kaşığı sumak 1 avuç maydanoz (kıyılmış) 2 adet tandır lavaşı Yoğurtlu Kıyma Tantuni İçin: 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 4 yemek kaşığı su Servis İçin: 5 adet biber turşusu Kıymalı Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır? Ocağın geniş bölümünde sac veya tavayı ısıtın. Yağı ekleyin ve kızdırın. Toz biberi ekleyip karıştırın. Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından biraz daha kırmızı toz biber, tuz ve suyu ekleyip 4-5 dakika pişirmeye devam edin. Lavaşları kıymaların üzerine basarak yağlanmasını sağlayın. Piyazlık doğradığınız soğanları tuz ve sumakla birlikte ovalayın. Ardından kıyılmış maydanozla birleştirin. Klasik sunum için; tabağa lavaşı, üzerine kıyma, domates, sumaklı soğan ve biber turşusunu koyup servis edin. Yoğurtlu sunum için; süzme yoğurtla suyu karıştırın. Lavaşa kıyma, domates ve soğanı koyup rulo şeklinde sarın ve 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tabağa alıp üzerlerine yoğurt gezdirin ve maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun! |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır |
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir.
Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. illegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
|