ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu Sohbet


Geri git   ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu > Genel Bilgiler > Hayvanlar Alemi
Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AsLaNbEy

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ağustos 2022, 10:24   #1
K.ATATÜRK
 
AsLaNbEy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 07 Temmuz 2022
Üye No: 1
Şehir: Mersin [ 33 ]
Cinsiyet: Bay
WebSite: www.forumdiyari.net
IRC: irc.forumdiyari.net
İlgi Alanım: vBulletin
Mesaj Sayısı: 6.347
Aldığı Beğeni: 230
Beğendikleri: 160
@AsLaNbEy
Standart Hayvanlar aleminin genel özellikleri nelerdir?

Hayvanlar; çok hücreli olma, heterotrofi, hareketlilik ve biyologlar tarafından kullanılan telaffuzu zor diğer kelimelerle anılan bir çok özellikler taşımaktaadır. Hayvanların tümü veya en azından çoğu, salyangozlardan ve zebralardan melolar ve deniz anemonlarına kadar paylaştığı temel özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler arasında çok hücreli olma, ökaryotik hücre yapısı, özel dokular, cinsel üreme, gelişme blastula aşaması, hareketlilik, heterotrofi ve ileri düzeyde bir sinir sistemine sahip olma bulunmaktadır. Hayvanların taşıdığı ortak özelliklerden 8 tanesi aşağıdaki gibidir:

1. Çok Hücrelilerdir
Hayvanların 8 Ortak ÖzelliğiGerçek bir hayvan, bir paramecium veya bir amipten ayırt etmeye çalışıyorsa bu çok zor değildir: tanımı gereği, hayvanlar çok hücreli canlılardır, ancak hücre sayısı türler arasında büyük farklılıklar gösterir. Örneğin, biyoloji deneylerinde yaygın olarak kullanılan yuvarlak kurt, tam anlamıyla trilyonlarca hücreden oluşurken bir veya daha fazla olmayan, tam olarak 1.031 hücreden oluşur. Hayvanların sadece çok hücreli organizmalar olmadığını unutmalıdır; Bu aynı zamanda bitkiler, mantarlar ve hatta bazı alg türleri tarafından da paylaşılmaktadır.

2. Ökaryotik Hücre Yapısı
Muhtemelen dünyadaki yaşam tarihindeki en önemli bölünme, prokaryotik ve ökaryotik hücreler arasındakidir. Prokaryotik organizmalar zara bağlı çekirdeklerden ve diğer organellerden yoksundur ve yalnızca tek hücrelidir. Örneğin, tüm bakteriler prokaryottur. Ökaryotik hücreler, aksine, iyi tanımlanmış çekirdeklere ve iç organellere (mitokondri gibi) sahiptir ve çok hücreli organizmalar oluşturmak için birlikte gruplama yeteneğine sahiptirler. Tüm hayvanlar ökarkaryot olsa da, tüm ökaryotlar hayvan değildir: bu çok çeşitli aile ayrıca bitkileri, mantarları ve protistler olarak bilinen minik deniz proto-hayvanlarını içerir.

3. Özel Dokular
Hayvanlar hakkındaki en dikkat çekici şeylerden biri, hücrelerinin ne kadar uzmanlaşmış olduğudur. Bu organizmalar geliştikçe, düz gibi görünen kök hücreler dört geniş biyolojik kategoriye ayrılır. Bunlar sinir dokuları, bağ dokuları, kas dokuları ve epitel dokularıdır (organları ve kan damarlarını düzenleyen). Daha gelişmiş organizmalar daha spesifik farklılaşma seviyeleri sergiler; Vücudun çeşitli organları, örneğin, karaciğer hücreleri, pankreas hücreleri ve düzinelerce diğer çeşitlerden oluşur. (Buradaki kuralı kanıtlayan istisnalar, teknik olarak hayvan olan ancak hemen hemen hiçbir farklılaştırılmış hücreye sahip olmayan süngerlerdir.)

4. Eşeyli üreme
Hayvanların 8 Ortak ÖzelliğiHayvanların çoğu cinsel üremeye katılırlar. İki birey bir tür seks biçimine sahiptir, genetik bilgilerini birleştirir ve her iki ebeveynin DNA’sını taşıyan yavrular üretir. İstisna uyarısı: bazı köpekbalıkları dahil bazı hayvanlar, aseksüel olarak üreme yeteneğine sahiptirler. Cinsel üremenin avantajları, evrimsel bir bakış açısına göre çok büyüktür: çeşitli genom kombinasyonlarını test etme yeteneği, hayvanların yeni ekosistemlere hızla adapte olmalarını sağlar ve böylelikle aseksüel organizmaları aşar hale getirir. Bir kez daha, cinsel üreme hayvanlar ile sınırlı değildir. Bu sistem aynı zamanda çeşitli bitkiler, mantarlar ve hatta ileriye dönük bazı bakteriler tarafından da kullanılmaktadır.

5. Bir Blastula Gelişim Aşaması
Bu biraz karmaşık bir aşamadır, bu yüzden dikkat edilmesi gerekir. Bir erkeğin spermi bir dişinin yumurtasıyla karşılaştığında, sonuç zigot adı verilen tek bir hücredir. Zigot birkaç tur bölünmeden sonra, buna morula denir. Sadece gerçek hayvanlar bir sonraki aşamayı tecrübe eder: bir iç sıvı boşluğunu çevreleyen çoklu hücrelerin içi boş bir küresi olan bir blastula oluşumudur. Sadece hücreler bir blastula içine alındıklarında, farklı doku tiplerine farklılaşmaya başlarlar.

6. Hareket Kabiliyeti
Balıklar yüzer, kuşlar uçar, kurtlar koşar, salyangozlar kayar ve kıvrılırlar. Tüm hayvanlar yaşam döngülerindeki bir aşamada hareket edebilir, bu organizmaların yeni ekolojik nişleri daha kolay ele geçirmelerini, avlarını takip etmelerini sağlayan evrimsel bir yeniliktir ve Hayvanların 8 Ortak Özelliğiavcılardan kaçarlar. Süngerler ve mercanlar gibi bazı hayvanlar tamamen büyüdüklerinde hemen hemen hareketsizdirler, ancak larvaları deniz tabanına köklenmeden önce hareket edebilmektedirler. Bu, hayvanları bitkilerden ayıran en önemli özelliklerden biridir. Ve mantarlar, venüs sinekleri ve hızlı büyüyen bambu ağaçları gibi nispeten nadir aykırılıkları sayılmadığında en belirgin özelliklerdir.

7. Heterotrofi (Yiyecekleri Yutma Yeteneği)
Tüm canlılar, büyüme, gelişme ve üreme dahil, yaşamın temel süreçlerini desteklemek için organik karbona ihtiyaç duyarlar Karbon elde etmenin iki yolu vardır: çevreden (karbondioksit formunda, atmosferde serbestçe elde edilebilir bir gaz) veya diğer karbon bakımından zengin organizmalarla beslenerek. Bitkiler gibi çevreden karbon elde eden canlı organizmalara ototroflar, hayvanlar gibi diğer canlı organizmaları yutarak karbon alan canlı organizmalara heterotroflar denir. Ancak, hayvanlar dünyanın tek heterotrofları değil; tüm mantarlar, birçok bakteri ve hatta bazı bitkiler en azından kısmen heterotrofiktir.

8. Gelişmiş Sinir Sistemleri
Dünyadaki tüm organizmalar arasında, yalnızca memeliler, akut görme, ses, işitme, tat ve dokunma duyularına sahip olmak için yeterince gelişmişlerdir. Bu duyular, elbette, en azından ilkel sinir sisteminin (böcekler ve denizyıldızlarında olduğu gibi) ve en gelişmiş hayvanlarda, tamamen gelişmiş beyinlerin belki de hayvanları gerçekten diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerin varlığını gerektirir.

ALıntı

DobRa bunu beğendi.
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deyim Nedir - Özellikleri Nelerdir ? eLsaa Atasözleri ve Deyimler 0 08 Ocak 2023 11:49
Atasözleri Nedir - Özellikleri Nelerdir ? eLsaa Atasözleri ve Deyimler 0 08 Ocak 2023 11:43
KwFinder Nedir? Özellikleri Nelerdir? eLsaa Seo Araçları 0 27 Aralık 2022 15:00
Sosyolojinin özellikleri Nelerdir? SivasLı Sosyoloji 0 17 Temmuz 2022 15:34

Şu Anki Saat: 19:04

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sohbet IRCForumu

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir