ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu Sohbet


Geri git   ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu > Üyelere Özel > Hayat ve Eğlence > Komik Fıkralar
 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2022, 06:55   #1
K.ATATÜRK
 
AsLaNbEy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 07 Temmuz 2022
Üye No: 1
Şehir: Mersin [ 33 ]
Cinsiyet: Bay
WebSite: www.forumdiyari.net
IRC: irc.forumdiyari.net
İlgi Alanım: vBulletin
Mesaj Sayısı: 6.347
Aldığı Beğeni: 230
Beğendikleri: 160
@AsLaNbEy
Standart Fıkra Nedir ve Neden Önemlidir?

Fıkraların hayatımızda oldukça önemli bir yeri vardır. Özellikle de kültürümüzde oldukça önemli bir yer tutar. Bugünün mizah anlayışı dahi zamanında ortaya çıkmış fıkralardan süre geliyor. Öyle ki, gülmeyi unuttuğumuz şu dönemlerde yerinde ve zamanında yapılan bir fıkranın değerini daha iyi biliyoruz.

Fıkralar, üzerimizdeki stresin ve yorgunluğun atılmasına yardımcı olur. Çünkü gülmek ve kahkaha atmak insan bir nevi ilaç, ağrı kesici etkisi yaratır. Ayrıca zihinsel ve bedensel gelişim için de oldukça önemli bir rolü vardır. Fıkra örneklerine geçmeden önce, onların faydalarına bir göz atalım.

Fıkraların Faydaları Nelerdir?

Fıkralar, bizi güldürür ve vücudu olumlu anlamda etkiler. Gülmeye başladığımızda, sadece bedenimizi hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda vücudumuzda birçok fiziksel değişikliğe neden olur. Komik şakalar, enfeksiyonla savaşan antikorları artırarak insan bağışıklık sistemini güçlendirir. Gülmek kan dolaşımını etkiler ve kalp ve diğer kardiyovasküler sorunlara yardımcı olur. Fıkra, vücuttaki çoğu organı harekete geçirir. Beyin tarafından salınan endrofinleri arttırır ve endrofinler ağrıyı azaltmayı sağlar.

Fıkralar, öfkemizi, depresyonumuzu, gerginliğimizi ve stresimizi hafifletmeye yardımcı olur. Bizi daha hafif ve huzurlu hissettirir. Aynı zamanda kaygı ve korkuyu azaltarak ruh halini iyileştirir. Kahkaha ısı oranını ve kan basıncını artırır, her ikisi de stres tepkimizi azaltır.

Fıkralar, sosyal hayatta çok hayati bir rol oynar. İş yerimizde Güzel Fıkralar paylaşıyorsak, müşterilerimizi, meslektaşlarımızı veya iş bağlantılarımızı etkileyeleyebiliriz. Arkadaşlarınızdan herhangi biri size kızıyorsa, fıkralar çatışmaların üstesinden gelmenin ve güçlü ilişkiler geliştirmenin en kolay ve en hızlı yolu olur. İyi bir fıkra anlatıcısı olmak kolaylıkla arkadaşlık kurmayı ve devam ettirmeyi de sağlar.

Fıkralar, duyarlılıklarımızı keskinleştirir ve yeteneklerimizi ayarlar. Daha hafif tarafımızı ortaya çıkararak kişiliğimizi geliştirir. Mizah aynı zamanda insanların duygularını tereddüt etmeden ifade etmelerini sağlar.

Tabi yine de ortamına göre fıkralar seçmeli, başkalarına hakaret edecek veya onları kötü hissetmeyecek biçimde olmadıklarından emin olmalıyız.

Çocuklar İçin Fıkra Öğrenmenin Faydaları Nelerdir?

Ebeveynler bu günlerde, çocuklarını uyutmak için teknolojinin sunduğu rahatlığa yöneliyorlar. Çocukların bir videoyu veya en sevdikleri çizgi filmleri izledikten sonra uykuya dalmaları gerçekten çok kolay oluyor. Bunlar çocukluğun basit bir zevki olarak kabul edilebilir ancak hiçbir şey çocuklarımıza fıkra anlatmanın güzel yanı ile kıyaslanamaz.

Fıkralar, okul öncesi çocuğunuzun genel gelişiminde kritik bir rol oynar. Anlama, dinleme, mizah ve düşünme becerilerini geliştirir. Ayrıca;

Hayal güçlerini geliştirir. Karakterleri, olay örgüsünü, ortamı hayal etmelerini sağlar.

Kültürel anlayışlarını artırır. Fıkralar kültürümüzün bir parçasıdır.

İletişim becerilerini geliştirir. Sizden öğrendiği bir fıkrayı ezberleyerek başka bir yerde anlatır ve eğlenir.

Hafızayı keskinleştirmeye yardımcı olur. Çocuklar kendilerine anlatılan fıkraları iyi bir şekilde dinler ve bu hafızalarında yer edinir.

Öğrenmeyi kolaylaştırır. Fıkralar gelecekteki akademik öğrenim için bir basamaktır. Çünkü öğrenmeyi daha kolay ve doğal hale getirmektedir.

Sosyal becerileri geliştirir. Nasıl dikkat edeceklerini ve konuşan kişiyi aktif olarak nasıl dinleyeceklerini öğrenirler.

Diğer yandan fıkralar, çocuklara dünya ve yaşam hakkında pek çok şey öğretebilir. Onlara harika fikirleri ve daha önce hiç karşılaşmadıkları şeyleri öğrenmeleri için birçok fırsat verir. Bu faydalar göz önüne alındığında, ebeveynlerin çocuklarına fıkra anlatması onlarla vakit geçirmelerinin de bir yoludur.


#Fıkra

 


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En sevdiğiniz kişisel eşyanız nedir ve neden? Ecem Üyelerimize Soruyoruz! 1 11 Nisan 2023 00:52
SpyFu Nedir? Neden Kullanılır? eLsaa Seo Araçları 0 27 Aralık 2022 15:18
B12 vitamini eksikliği nedir, neden olur? Sığır beyni B12 deposu çıktı! eLsaa Sağlık Haberleri 0 25 Aralık 2022 09:25
Diş ve ağız yapısının uyum sağlaması neden önemlidir? Rom Sağlık Haberleri 0 19 Kasım 2022 06:32
Tripofobi nedir? Tripofobi neden olur ve tedavisi nasıl yapılır? SivasLı Ruh Sağlığı ve Psikoloji 0 24 Temmuz 2022 20:22

Şu Anki Saat: 20:17

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sohbet Bizimmekan Soyle Sohbet Manisa Sohbet

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir