![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 22 Ekim 2022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Malzemeler
250 gr. kuru fasulye 3 adet büyükçe domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 6 adet yeşil biber 1 bardak sirke 3 adet yumurta 1 adet büyük baş soğan 18 adet siyah zeytin Yarım demet maydanoz Tuz Meze Tarifi Kuru fasulye bir gece önceden suda bekletilir. Suyu süzülür. Yeni suyla önce yüksek ateşe, kaynayınca kısık ateşte “çok yumuşatılmadan” pişirilir. Sonra soğutulur. Süzülerek çukur kaba alınır. Sirke-tuz eklenerek 2-3 saat bekletilir. Tekrar süzülerek bir kaba alınır. “Yarım ay” şeklinde doğranarak az tuzla ovulmuş ve yıkanmış soğanla ince kıyım maydanoz eklenerek iyice karıştırılır. Tabağa yayılmış fasulyelerin etrafına yarım parmak dilimlemiş domatesler sıralanır. Çekirdekleri çıkarılmış yarışmar zeytin üstlerine oturtulur. Uzunlama 4’e bölünmüş “haşlanmış yumurtalar” papatya şeklinde tabağın ortasına yerleştirilir. Çekirdekleri çıkarılarak ince doğranmış yeşil biberlerle kordon şeklinde etrafı çevrilir. Bir kaseye 2 tatlı kaşığı tuz ve kalan sirke ile zeytinyağı konulur. 3-5 defa çatalla çırpılarak tabaktaki fasulye üzerine dökülür.
__________________
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır |
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir.
Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. illegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
|