![]() |
|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 22 Ekim 2022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Malzemeler
1 kase erişte 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı Ceviz Tulum peyniri Maydanoz Meze Tarifi Tencerenin tamamına yakınına kadar su koyarak tuzu ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar ateşte bekletiyoruz. Kaynama esnasında bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekler iseniz daha lezzetli olacaktır. Kaynayan suya daha önceden hazırladığımız eriştelerimizi atarak yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kapak kısmında bir miktar açıklık bırakın ki taşmasın. Çünkü erişteler şiştikçe taşmaya başlayacaktır. Haşlanan eriştelerimizi ocaktan indirerek bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz ve üzerinde soğuk su gezdiriyoruz. Sonrasında eriştelerimizi servis tabağına boşaltıyoruz. Başka bir tavaya tereyağını koyarak eritiyoruz ve elde ettiğimiz erimiş yağı eriştenin üzerinde doyuncaya kadar iyice gezdiriyoruz. Ceviz ve tulum peynirlerini üst kısmına sos şeklinde döküyoruz. İmkanlar el verdikçe tulum peyniri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bol ceviz ve tereyağı ile yaptığımız üst sosu hem sunumda şık duruyor hem de çok lezzetli oluyor.
__________________
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır |
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir.
Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. illegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.
|