ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu Sohbet


Geri git   ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu > mIRC Scripting > mIRC Scripting Dersleri
mIRC Scripting Dersleri mIRC veya IRC komutları hakkında detaylı anlatım makalelerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2023, 00:23   #1
 
Overdose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 18 Nisan 2023
Üye No: 211
Şehir: İstanbul [ 34 ]
Cinsiyet: Bay
WebSite: https://sihirlisohbet.org
IRC: SihirliSohbet.Org
İlgi Alanım: mIRC Scripting
Mesaj Sayısı: 88
Aldığı Beğeni: 12
Beğendikleri: 5
@Overdose
Standart Script Nedir? Script Türleri Nelerdir?



Herhangi bir programlama dilinde yazılmış, uygulama bölümlerinin tüm kodlarını içinde bulunduran hazır kod bloglarına script adı verilir. Farklı program dillerinde hazırlanan scriptler bu dil ile bağlantılı olarak farklı özellikler taşırlar ve bu dilin özellikliklerine göre kullanılırlar. Bu nedenle scriptler isimlendirilirken, kullanılan programlama dili de belirtilir.

Scriptler genellikle web tabanlı kullanılsalar da yer yer çevrimdışı çözümler için de kullanılabilmektedir. Pek çok kullanım alanı olmasına karşın, harici kullanım avantajı sayesinde yoğun olarak bilgisayarlarda çeşitli nesnelerin oluşturması amacıyla kullanılır. HTML kodların arasına yerleştirilen scriptler günümüz trendleri doğrultusunda, web sitelerinde etkileşimli ortamların oluşturulmasında etkin şekilde kullanılırlar. Daha açıklayıcı olmak gerekirse, harici scriptler kullanılarak web sitelerine çeşitli fonksiyonlar kazandırmak mümkündür. Bunu yapmak için web sitesinin koduna, uygun scripti uygun şekilde (kullanılan programlama dilinin özelliklerini ve gerekliliklerini de göz önünde bulundurarak) yerleştirmek yeterlidir. Bu işlem kodlama bilmeyen bir kişi tarafından bile yapılabilir.

Script Türleri Nelerdir?

Visual Basic Script: Microsoft VBScript programlama dili kullanılarak hazırlanan script türüdür.

Php Script: En geniş kullanımlı programlama dillerinden biri olan Php (Hypertext Preprocessor) programlama dili ile yazılan scriptlerdir.

Java Script: Netscape firması tarafından geliştirilen, dinamik ve etkileşimli sayfa oluşturma imkanı veren script türüdür.

Apple Script: Mac OS X betik özelliklerini kullanılan Apple Script, dosya dönüştürme, değiştirme, belirlenen zamanda işlem yapma, yığın işleme, uygulama bağlantılarına veri akışı ve çoklu işlemleri birleştirme gibi çeşitli işlemlerde kullanılır.

Shell Script: Shell işletim sistemi ile bağlantı kurmak amacıyla yazılan script türüdür.

Cgi Script: CGI (Common Gateway Interface), web servisleriyle harici uygulamalar arasında bağlantı sağlayan platformlar oluşturmak için kullanılır.

Mirc Script: Yalnızca Mirc uygulamasında çalıştırma üzere hazırlanmıştır.

Nulled Script: Bir script türü olmamakla birlikte, lisanssız şekilde kullanılan ve illegal olan scriptlere genel olarak Nulled Script adı verilir.

__________________
SihirliSohbet.Org
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Şu Anki Saat: 15:47

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sohbet Bizimmekan Soyle Sohbet Manisa Sohbet

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir