ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu Sohbet


Geri git   ForumDiyari - Genel Forum Sitesi - Eğlence Forumu > Eğitim > Mustafa Kemal ATATÜRK
Mustafa Kemal ATATÜRK Ulu Önder M.Kemal Atatürk hakkında her şey.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2022, 07:45   #1
K.ATATÜRK
 
AsLaNbEy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 07 Temmuz 2022
Üye No: 1
Şehir: Mersin [ 33 ]
Cinsiyet: Bay
WebSite: www.forumdiyari.net
IRC: irc.forumdiyari.net
İlgi Alanım: vBulletin
Mesaj Sayısı: 6.347
Aldığı Beğeni: 230
Beğendikleri: 160
@AsLaNbEy
Standart Atatürk’ün İlkeleri ve Açıklamaları

Atatürk’ün İlkeleri ve Açıklamaları
Atatürk’ün fikir ve düşünceleri toplamda altı ilkeden oluşmaktadır. Türk milletinin çağdaşlaşması adına yapılan inkılaplar da bu ilkelere göre belirlenmiştir. Atatürk’ün her bir ilkesi diğeriyle iç içedir ve ayrı düşünüldüğü takdirde Atatürk’ün düşünceleri tam olarak anlaşılamamaktadır.

Cumhuriyetçilik ilkesi, ülkenin yönetim şeklini belirlemektedir. Egemenlik halkındır bu sebeple halk, kendisini yönetmesini istediği kişileri seçme hakkı vardır. Cumhuriyetçilik ilkesi, anayasaların tamamında korunmuştur ve değiştirilmesi teklif edilmemiştir.

Milliyetçilik ilkesi, millet halinde olarak birlik ve beraberlik içinde yaşama şuurudur. Atatürk, Türk sınırları içinde yetişen ve kendini Türk hissettiğini söyleyen herkesin Türk olduğunu belirtmiştir. Bu sebeple milliyetçilik yalnızca bir grubun değil, herkesin ilkesidir.

Halkçılık ilkesi toplumun düzenini sağlamak amacıyla belirlenmiş bir ilkedir. Sınıf ayrımına karşıdır ve eşitliği esas almıştır. Yasalar önünde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin eşit olmasını sağlamıştır ve ayrıcalıklı grupların oluşmasını engellemiştir.

Devletçilik ilkesi, devlet olarak kalkınması esas almıştır. Hem devlet hem özel sektörün gelişmesi adına çalışmalar yapılmıştır. Sosyal devlet anlayışına sahip olmayı amaçlayan devletçilik ilkesi Türkiye’ye özgü bir sistemdir.

Laiklik ilkesi anayasaya sonradan girmiş olsa bile öncesinde uygulanmaya başlamıştır. Laiklik, din işlerinin diğer dünya işlerinden, özellikle politika, ayrılması gerektiğini belirtir. Atatürk, herkesin kendi dinini özgürce yaşamasını sağlamıştır ancak din işlerinin devlet işlerine karıştırılmasına karşı olmuştur.

İnkılapçılık ilkesi, Atatürk’ün Türk milleti adına yaptığı tüm yenilikleri ve inkılapları temsil eder. İnkılapçılık ilkesi sayesinde Türk milletinin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması hedeflenmiş, her türlü alanda çalışmalar yaparak ülke gelişimi sağlanmıştır.


Alıntıdır.

 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs uyarısı! 'Tüm ülkeleri verileri paylaşm eLsaa Dünyadan Haberler 0 07 Ocak 2023 09:53
Atatürk’ün İnkılapları ve Açıklamaları AsLaNbEy Mustafa Kemal ATATÜRK 0 10 Kasım 2022 07:45
Atatürk rölyefi sosyal medyada tartışma konusu oldu! Tepkiler gecikmedi: Atatürk'e ya AsLaNbEy Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Ekim 2022 22:26
Açıklamaları gündem olmuştu! Şebnem Korur Fincancı adliyeye sevk edildi AsLaNbEy Güncel ve Son Dakika Haberler 0 27 Ekim 2022 18:28
Nefesler tutuldu! Peş peşe nükleer bomba açıklamaları... 'Dünya cevap vermeli' Rom Dünyadan Haberler 0 26 Ekim 2022 18:07

Şu Anki Saat: 14:28

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sohbet Bizimmekan Soyle Sohbet Manisa Sohbet

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir