ForumDiyari.NET - Genel Forum - Her Konudan Muhabbet Sohbet



Geri git   ForumDiyari.NET - Genel Forum - Her Konudan Muhabbet > Genel Bilgiler > Yemek Tarifleri > Salata Çeşitleri
 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2023, 18:17   #1
 
RuzqaR4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 06 Aralık 2022
Üye No: 105
Şehir: Hatay [ 31 ]
Cinsiyet: Bayan
WebSite: forumdiyari.net
IRC: forumdiyari.net
İlgi Alanım: Unreal
Mesaj Sayısı: 835
Aldığı Beğeni: 72
Beğendikleri: 29
@RuzqaR4
Arrow Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
4
adet büyük boy
domates
1
adet büyük boy
kırmızı soğan
2
adet orta boy
çarliston biber
2
adet orta boy
salatalık
100
gram
ceviz içi
1/2
demet
maydanoz
6
yemek kaşığı
zeytinyağı
4
yemek kaşığı
nar ekşisi
1
tatlı kaşığı
sumak
1
çay kaşığı
tuz

Gavurdağı Salatası Tarifinin Püf Noktası
Olgun ve sulu domatesler kullanmanız, doğranacak olan tüm malzemeleri oldukça küçük doğramanız salatanın lezzetini arttıracaktır. Domates ve salatalıkları arzuya göre kabuklarını soymadan da kullanabilir, küçük küçük doğranmış taze soğan katabilir, salatanın sosuna arzuya göre limon suyu ilave edebilirsiniz. Salatanın olmazsa olmazlarından biri olan ceviz içini, servisin hemen öncesinde eklemeniz salatanın tadını olumlu yönde etkileyecektir.


Gavurdağı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bu salatanın en önemli püf noktası tüm malzemelerin oldukça küçük şekilde doğranmış olması. Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin. Kabuklu ceviz kullanıyorsanız kırın.

Domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadığınız salatalıkları tavla zarı büyüklüğünde kesin. Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.

Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın. Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin. Afiyetler olsun!

 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Reklam
[email protected]

KVKK Talepleri
[email protected]

Hukuk
[email protected]

Ban ve Sorunlar
[email protected]

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

ForumDiyari.Net Tüm Hakları Saklıdır

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumdiyari.Net hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. illegal herhangi bir faaliyet gösterilmesi durumunda iletişim sayfası üzerinden ulaşıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır.
Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir